• Menu
  • Skip to right header navigation
  • Skip til indhold
  • Skip to secondary navigation
  • Gå direkte til primær sidebar

Måltidskasser online

Find måltidskasser online i 2025

  • Måltidskasser
  • Leverandører
    • Aarstiderne
    • BetterFeast
    • Bonzo
    • Coop Måltidskasser
    • Den Grønne Asparges
    • Halkær Ådal
    • HelloFresh
    • Kokkens Hverdagsmad
    • Marley Spoon
    • MyDietPal
    • Osuma.dk
    • RetNemt
    • Simple Feast
    • Skagenfood
  • Prøv en måltidskasse
  • Søg
  • c
  • Måltidskasser
  • Leverandører
    • Aarstiderne
    • BetterFeast
    • Bonzo
    • Coop Måltidskasser
    • Den Grønne Asparges
    • Halkær Ådal
    • HelloFresh
    • Kokkens Hverdagsmad
    • Marley Spoon
    • MyDietPal
    • Osuma.dk
    • RetNemt
    • Simple Feast
    • Skagenfood
  • Prøv en måltidskasse
  • Søg
  • c
Blog

Stål, træ eller laminat – hvilken bordplade skal du vælge til dit køkken?

Køkken med bordplader i rustfrit stål, hvor tre gryder ses i forgrunden

Skriv en kommentar

Disclaimer

Når du skal finde en ny bordplade til dit køkken, er et af de vigtigste valg at beslutte dig for hvilket materiale, bordpladen skal være lavet af. Forskellige materialer har forskellige fordele og ulemper, og det er derfor langtfra ligegyldigt hvilken bordplade, du vælger.

I denne miniguide hjælper vi dig med nogle af de indledende overvejelser, når du skal vælge bordplade i enten stål, træ eller laminat til køkkenet.

Rustfrit stål

Første mulighed er bordplader i rustfrit stål. Denne type bordplade er meget populær grundet dens holdbarhed, da stålbordplader nærmest er umulige at slide op. Samtidig er det også en meget hygiejnisk bordplade, da den er relativt nem at holde ren.

Ift. bordpladens look, så har den et råt og industrielt udtryk, hvilket passer godt til nogle køkkener, men mindre godt til andre køkkener. Det er derfor en god idé at overveje, om dette udtryk passer ind i dit køkken.

Bordpladen er meget holdbar, men får til gengæld nemt ridser. Det er dog en del af at have en stålbordplade, og ridserne skal blot anses som en del af de rå udseende.

Træ

En anden mulighed er en køkkenbordplade i træ. Fordelene her er blandt andet, at træbordplader – modsat stålbordplader – passer ind i stort set alle køkkener rent æstetisk. 

Derudover er den også et langt mere bæredygtigt valg sammenlignet med f.eks. stål- og kompositbordplader.

Den primære ulempe ved træbordpladen er, at den kræver mere vedligeholdelse sammenlignet med andre materialer; f.eks. skal bordpladen have olie af og til. Derudover tager en træbordplade også nemmere imod skader set ift. andre typer af bordplader.

Laminat

Laminatbordplader er den type bordplader, du oftest møder i danske køkkener. Det skyldes først og fremmest prisen; laminat er et prisvenligt alternativ til de dyrere bordpladematerialer som f.eks. stål og træ.

Derudover er laminatbordpladen nem at vedligeholde, og kan fås med mange forskellige mønstre.

Så hvorfor er den billig?

Det skyldes, at laminatbordpladen ikke er særlig holdbar. Og sker der skader på bordpladen, kan disse ikke udbedres. 

Andre typer

Afslutningsvis er det værd at bemærke, at der findes andre bordpladetyper udover stål, træ og laminat. Her kan f.eks. nævnes komposit, natursten, fliser og klinker, linoleum og keramiske bordplader. 

Alle har deres fordele og ulemper, men dem vil vi ikke komme nærmere ind på i denne guide, da den er afgrænset til bordplader i stål, træ og laminat – materialer, der alle hører til blandt de mest populære valg, når det kommer til køkkenbordplader.

Previous Post: «Køkkenø med hvid bordplade placeret midt i køkken Fordelene ved at vælge Dekton bordplader til dit køkken

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

  • Om os
  • Blog
  • Cookie og privatlivspolitik

Site Footer

  • Email
  • Facebook
  • Instagram

Spudo ApS – CVR: 40156518